Het idee 'coworking space' op steeds meer plekken

2 februari 2018

Coworking. Een term die meer en meer gebruikt wordt. Het is een manier van werken waarbij een gedeelde werkomgeving - meestal een kantoor - onafhankelijk van de jobinhoud centraal staat. Coworkers zijn meestal een verzameling van thuiswerkers, freelancers, zelfstandigen, startende ondenemers of mensen die reizen. De werkplek wordt aantrekkelijk gemaakt door een leuke werkomgeving en voldoende faciliteiten zoals een koffie- en kopieerapparaat, draadloos intern, een aangename zitplek, ...

Destijds werd dit idee gelanceerd via dit webplatform. De laatste jaren zijn dan ook heel wat nieuwe coworking plekken bijgekomen.

We geven je graag een overzicht:

- De Makersrepubliek - laagdrempelige flexplek - coworking plek (na de verbouwingen ook in De Republiek) -> meer info: michiel@republiekbrugge.be
- Ondernemerscentrum - Tolhuis - zes werkplekken voor startende ondernemers
- De Tank - Burg - i.s.m. Het Entrepot en SLESh (jeugdhuis Comma) - vergaderzaal en coworking
- Katelijnepoort - kantoorruimtes voor alle ondernemingen (18 à 100 m² / > 100m² / coworking)
- Regus - kantoren en coworking
- De Huyskamer - vergaderzalen en coworking
- Work-Around - vergaderzalen en coworking
- Moonshot - vergaderzalen en coworking

Mis je er nog eentje in deze lijst? Laat het ons weten via toekomst@brugge.be!

Afbeelding: © website www.eoi.es

Zie ook

25 juli 2018

De Havenbus brengt werknemers tot bij het Zeebrugse bedrijf waar ze werkzaam zijn. Er is vervoer mogelijk vanuit het centrum van Brugge, Blankenberge, Knokke-Heist of Oostende.

18 juli 2018

Op zaterdag 8 september organiseert de toekomst van Brugge haar vijfde festival. We willen in deze editie samen met heel wat partners de Brugse buurten en Bruggelingen een boost geven. Het wordt een gevarieerde dag voor jong en oud met lezingen, workshops, een hapje en een drankje, een buurtinspiratiemarkt, een ideeënmuur, kinderopvang, animatie, een buurtfeest en nog veel meer. Ontdek hier het programma en schrijf je in!