Het Brugs Food Lab lanceert vraag-en aanbodmodule rond moestuinieren

15 mei 2018

Wanneer het aankomt op het voedsel op ons bord, stellen steeds meer mensen zich vragen: waar komt hun voedsel vandaan? Hoe is het geproduceerd? Is er over 50 jaar nog vis? Welke groenten eten we best in welk seizoen?

Duurzame voeding

Daarnaast heeft de huidige klimaatverandering ook een grote impact op de voedselvoorziening. Daarom werkte stad Brugge in 2015 een duurzame voedselstrategie uit.
Naast een nieuw campagnebeeld 'Bruggesmaakt' en de nieuwe website van het Brugse Food Lab, wil de Stad de Bruggelingen actief betrekken bij deze strategie. Op de website foodlab.brugge.be vind je alle info over de voedselstrategie van de Stad. Je leest er welke acties stad Brugge onderneemt en wat je zelf kan doen om lekker en duurzaam te kweken en te eten. Welke vis is duurzaam? Welke recepten bestaan er voor restjes? Hoe ga je aan de slag als je zelf sla wil kweken? Waar zijn er volkstuintjes? Op al deze vragen kan je een antwoord vinden.

De website bevat bovendien een interactief deel waar Bruggelingen die hun moestuin of oogst willen delen, contact kunnen opnemen met anderen. Je kan er ook terecht met vragen over ecologisch tuinieren, over welke dieren er in je tuin kunnen zitten, over welke bloemen bijen aantrekken, ... Iedereen kan hierop reageren.

 

Zie ook

30 augustus 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken. Want een verzorgde en levendige buurt bevordert de sociale interactie en zorgt ervoor dat bewoners zich veiliger en gelukkiger voelen. We zetten enkele mogelijkheden en tips voor je op een rij en geven mee hoe de Stad je hierbij kan helpen.

28 augustus 2018

De 'boost je buurt'-dag van 8 september wordt uitgesteld naar een later tijdstip.