Creatievelingen gezocht voor 'Week van de Fair Trade'

6 maart 2019

Elk jaar organiseert Stad Brugge 'Week van de Fair Trade'. Tien dagen lang, van 2 tot 12 oktober, onderstrepen we het belang en de impact van eerlijke handel. 

 

Fair Trade in Brugge

Sinds 2008 mag Stad Brugge zichzelf een Fair Trade Stad noemen. De stad draagt op een heel concrete manier bij aan een waardig bestaan van de boeren in het Zuiden. Zo bestaan er heel wat Brugse fairtradeproducten die te vinden zijn in scholen, supermarkten, cafés, restaurants en verschillende organisaties en bedrijven. 

 

Creatief met Fair Trade

Om fair trade nog meer op de kaart te zetten zoekt Stad Brugge enthousiaste Brugse verenigingen die openstaan voor 'de switch naar fair trade'. We dagen verenigingen, sportclubs, jeugdbewegingen, buurcomités, scholen, ... uit om een originele activiteit te bedenken rond het thema fair trade

Laat je hersenen kraken en bedenk een nieuw concept waarbij je jouw doelgroep laat kennis maken met fair trade. Organiseer je graag een quiz met fairetradeweetjes? Ga je graag aan de slag in de keuken met fairetradeproducten? Of debateer je liever over dit onderwerp? Alles is mogelijk! Wie weet maakt jouw vereniging kans op een financiering van maximum 4.000 euro! Vul het wedstrijdformulier in en schrijf je in voor 29 april.

Download het wedstrijdformulier en ga er mee aan de slag. Het wedstrijdreglement kan je terugvinden via de website van 'Week van de Fair Trade'. 

Zie ook

27 februari 2019

Vanaf eind maart tot het begin van de zomer trekt het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Het doet dit onder de naam ‘buurt aan de beurt’.

30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.