City Hacks: bedenk de properste app voor Brugge

10 december 2018

City Hacks?

Stad Brugge organiseert sinds 2016 jaarlijks een 24 uur durende 'hackaton', waarbij Brugse (bedrijven en) studenten de kans krijgen om op basis van open data creatieve en innovatieve digitale toepassingen te ontwikkelen. De derde editie ging door op vrijdag 9 en zaterdagmorgen 10 november in De Republiek. Zesenzestig studenten, van Vives, Howest en K.U.Leuven Campus Brugge, gingen verdeeld in elf groepen aan de slag. De jury loofde de creativiteit, ondernemingszin en skills van alle groepen. 

De opdracht

De vraag die de aanwezigen kregen, luidde als volgt: ‘hoe kan de Stad zorgen voor een betere leefomgeving voor haar inwoners?’ Bedenk een app die steunt op open data en toon aan hoe deze mensen zal helpen. Dat kan een app voor het web, je telefoon of een nieuw uitgevonden toestel zijn.

Op het programma

Op vrijdag werd vooral ‘gehackt’ en werden de concepten gepitcht. Op zaterdagochtend werden de pitches voorgesteld, beraadslaagde de jury en werden de prijzen uitgereikt.

De resultaten

Na een vruchtvolle hackathon, waar elf teams het beste van zichzelf gaven, kwamen elf mooie presentaties en demo's naar voor.

De laureaten waren:

  • Team 4 met de app Plogger, een oplossing voor sluikstorten en tegelijk aan je conditie werken
  • Team Seven Up met N-RG, waarmee je je energiefactuur kan monitoren
  • Team BioBike met Biobike, een toepassing om de gezondste fietsroute te vinden

Meer info en alle presentaties op www.cityhacks.be
 

Wil je ook gebruik maken van de open data van de Stad? Surf naar www.brugge.be/opendata

© Femke den Hollander

Zie ook

7 december 2018

Op donderdagmiddag 29 november vond in de cultuurzaal van Daverlo het opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid plaats. Hoe gingen stadsdiensten, verenigingen en Bruggelingen het afgelopen jaar met het thema eenzaamheid aan de slag? Welke acties kunnen anders of beter? Waar moet nog meer op ingezet worden? Een boeiende namiddag met zo'n 130 aanwezigen. 

Interactieve werktafel opvolgcongres vierkant tegen eenzaamheid
30 oktober 2018

In deze brochure krijg je tips om jouw buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.